over

60 jaar ervaring in scheepsbouw, lieren, onderhoud & reparatie, scheepsmotoren, scheepsdokkingen

LUYT Groep

60 jaar ervaring in scheepsbouw, lieren, onderhoud & reparatie, scheepsmotoren, scheepsdokkingen

LUYT is op 23 december 1960 opgericht door Jan Luijt nabij de haven van Den Oever. Het familiebedrijf, begonnen als eenmanszaak in lieren, is in 60 jaar tijd uitgegroeid tot een allround scheepswerf -bestaande uit Machinefabriek & Dokbedrijf LUYT BV- met klanten over de hele wereld en circa 50 man personeel.

Onderhoud, reparatie en verbouw van visserijschepen is één van de belangrijkste diensten van het bedrijf. Daarnaast is LUYT gespecialiseerd in lierinstallaties en heeft inmiddels een range aan toonaangevende nieuwbouwschepen voor de visserij ontwikkeld en in de vaart gebracht. In 2021 heeft LUYT een Fishing Award gewonnen voor het ontwerp en realisatie van een boomkorkotter (BM-100) bestemd voor Engeland en was in 2020 genomineerd voor een Fishing Award voor een Ierse boomkorkotter (WD-3) die beiden door LUYT in eigen beheer zijn ontworpen en afgebouwd. In nauwe samenwerking met de klant creëert LUYT op maat gemaakte en vooral efficiënte schepen.

In de beginjaren klopten veelal de vissers van Wieringen aan, nu weet de gehele vissersvloot uit alle windstreken LUYT te vinden. Klanten uit allerlei maritieme sectoren vinden hun weg naar LUYT voor engineering, installaties en inbedrijfstellingen, onderhoud, reparatie & revisie, verbouw & nieuwbouw en toepassingen, zoals lieren en voorstuwingssystemen voor o.a. sleepdiensten (tugs), offshore en baggerindustrie. Alle klanten kunnen rekenen op dezelfde vakkundige service en dezelfde grote betrokkenheid.

LUYT Groep

In de loop der jaren is er veel veranderd, toch is LUYT altijd LUYT gebleven en ademt nog steeds de sfeer van het familiebedrijf, geleid door André Luijt en Jacoline Luijt. De mentaliteit van harde werkers is nog steeds onveranderd en kenmerkend voor het bedrijf. Of het nu een storing aan een motor of een klein mankementje aan een oliepomp betreft, het zal weer helemaal goed functioneren. “Geen half werk leveren, daar is de klant niet mee geholpen. Hij moet er weer volledig op kunnen vertrouwen én weer snel naar zee kunnen”.

LUYT beseft dat een visser weinig tijd heeft en dat het seizoen om te vissen soms maar kort duurt. Het kleinste mankement aan schip of vistuig kan uitgroeien tot een kleine ramp als het niet snel verholpen wordt. Want ieder uur dat er niet gevangen wordt, betekent geen vangst, geen omzet, geen winst. Als het moet is LUYT snel paraat. De servicemonteurs reizen snel daar de dichtstbijzijnde haven om storing aan motor of lier snel te verhelpen. Zonodig ook ’s avonds of in het weekend.

LUYT beschikt in de havens van Den Oever en Harlingen over ruime werkkades en werkruimtes voor al het werk aan schepen. Ook op het terrein van elektronica-apparatuur, hydrauliek, electra, timmerwerk, koeling, loodgieterswerk staat LUYT haar klanten ten dienst met één aanspreekpunt die alles regelt.

Om het werk goed uit te voeren, heeft LUYT in de haven van Den Oever een eigen schepenlift (dok) met een hefcapaciteit van 500 ton. Met dit scheepsdok kunnen schepen uit het water worden gelift voor reparaties en inspecties aan het onderwaterschip tot een maximum lengte van 40 meter en een maximum breedte van 9,5 meter

LUYT beschikt over een groot magazijn voor visserijbenodigdheden voor de beroepsvaart. Bijna alles voor aan boord is verkrijgbaar of snel op voorraad. (foto doos filters)

LUYT beschikt over goed opgeleide monteurs en constructiewerkers. Zij hebben gedegen interne – en externe opleidingen gevolgd, zijn gecertificeerd en hebben jarenlange ervaring. Er is een strenge controle op kwaliteit tijdens de productie. De eindcontrole verzekert u dat u krijgt wat u besteld heeft met de kwaliteit die LUYT u garandeert. Indien gewenst kunnen de producten in bijzijn van een classificatiebureau afgenomen worden. Het werken met aluminium en staal vereist immers veel deskundigheid.

LUYT heeft een eigen ontwerp- en engineeringafdeling in huis. Een team van tekenaars en ontwerpers met jarenlange ervaring in de visserij en diverse maritieme markten, kan u voorzien van een klantgericht ontwerp. Er wordt met verschillende 3D-tekenpakketten (Autodesk Inventor) getekend en ontworpen. Wij kunnen u de modellen in divers formaten aanbieden, zodat u altijd een reëel overzicht heeft van uw model/product. LUYT heeft diverse ontwerpen/producten geleverd volgens normen/eisen van diverse classificatie bureaus

LUYT beschikt over de kennis en certificaten om schepen evenals lieren onder klasse te bouwen, bijvoorbeeld van Bureau Veritas, Germanischer Lloyds of RINA. Het bedrijf is bekend met de diverse procedures en de meet- en testpunten en weet precies aan welke eisen (nationaal & internationaal) voldaan moet worden: een vertrouwd idee en een goede garantie voor een kwalitatief en verzekeringstechnisch solide product. LUYT heeft tevens veel kennis in huis om schepen onder klasse te bouwen. De controle is daarbij bijzonder scherp. Inspectie van lasnaden gebeurt met röntgenfoto’s om zeker te zijn dat alle naden op technisch correcte wijze zijn uitgevoerd.

Duurzaamheid speelt een belangrijke rol bij het ontwerp en de realisatie van onze producten. De strategie van LUYT voor wat betreft duurzaamheid is tweeledig. Aan de ene kant ontwerpen en maken wij onze producten zodanig dat ze lang meegaan. We gebruiken duurzame materialen en onderdelen en ontwerpen op een wijze dat slijtage tot een minimum wordt beperkt. LUYT lieren die meer dan 40 jaar operationeel zijn is niet uitzonderlijk. Aan de andere kant geldt dat duurzaamheid ten aanzien van de omgeving en hulpbronnen steeds belangrijker wordt. Met dank aan nieuwe ontwikkelingen zijn onze ontwerpers in staat om nieuwe eisen voor wat betreft het gebruik van speciale materialen en onderdelen te implementeren, bijvoorbeeld bij het ontwerp van aandrijving systemen, remvoering, brandstofvermindering en het toepassen van oliemanagement.

contact

Meer weten of een offerte aanvragen? Neem direct contact met ons op of chat met ons via WhatsApp: