over

60 jaar ervaring in scheepsbouw, lieren, onderhoud & reparatie, scheepsmotoren, scheepsdokkingen

LUYT Groep

60 jaar ervaring in scheepsbouw, lieren, onderhoud & reparatie, scheepsmotoren, scheepsdokkingen

LUYT is op 23 december 1960 opgericht door Jan Luijt nabij de haven van Den Oever. Het familiebedrijf, begonnen als eenmanszaak in lieren, is in 60 jaar tijd uitgegroeid tot een allround scheepswerf -bestaande uit Machinefabriek & Dokbedrijf LUYT BV- met klanten over de hele wereld en circa 50 man personeel.

Onderhoud, reparatie en verbouw van visserijschepen is één van de belangrijkste diensten van het bedrijf. Daarnaast is LUYT gespecialiseerd in lierinstallaties en heeft inmiddels een range aan toonaangevende nieuwbouwschepen voor de visserij ontwikkeld en in de vaart gebracht. In 2021 heeft LUYT een Fishing Award gewonnen voor het ontwerp en realisatie van een boomkorkotter (BM-100) bestemd voor Engeland en was in 2020 genomineerd voor een Fishing Award voor een Ierse boomkorkotter (WD-3) die beiden door LUYT in eigen beheer zijn ontworpen en afgebouwd. In nauwe samenwerking met de klant creëert LUYT op maat gemaakte en vooral efficiënte schepen.

In de beginjaren klopten veelal de vissers van Wieringen aan, nu weet de gehele vissersvloot uit alle windstreken LUYT te vinden. Klanten uit allerlei maritieme sectoren vinden hun weg naar LUYT voor engineering, installaties en inbedrijfstellingen, onderhoud, reparatie & revisie, verbouw & nieuwbouw en toepassingen, zoals lieren en voorstuwingssystemen voor o.a. sleepdiensten (tugs), offshore en baggerindustrie. Alle klanten kunnen rekenen op dezelfde vakkundige service en dezelfde grote betrokkenheid.

LUYT Groep

contact

Meer weten of een offerte aanvragen? Neem direct contact met ons op of chat met ons via WhatsApp: