Duurzaamheid en milieu

Duurzaamheid speelt een belangrijke rol bij het ontwerp en de realisatie van onze producten. De strategie van Luyt voor wat betreft duurzaamheid is tweeledig. Aan de ene kant ontwerpen en maken wij onze producten zodanig dat ze lang mee gaan. We gebruiken duurzame materialen en onderdelen en ontwerpen op een wijze dat slijtage tot een minimum wordt beperkt. Luyt lieren die meer dan 40 jaar operationeel zijn is niet uitzonderlijk.

Aan de andere kant geldt dat duurzaamheid ten aanzien van de omgeving en hulpbronnen steeds belangrijker wordt. Met dank aan nieuwe ontwikkelingen zijn onze ontwerpers in staat om nieuwe eisen voor wat betreft het gebruik van speciale materialen en onderdelen te implementeren, bijvoorbeeld bij het ontwerp van aandrijvingsystemen, rem voering, brandstofvermindering en het toepassen van oliemanagement.

Ook geldt na een lange periode van operationele werking dat onze lieren veelvuldig worden gereviseerd en daarmee een tweede “leven” krijgen. Dit betekent besparing op energie en materialen en helpt daarmee ons milieu (bijna “cradle to cradle”).

Reacties zijn gesloten.