De oorsprong van een succesvol bedrijf

Machinefabriek Luyt N.V. is opgericht in 1960 door Jan Luijt. Als gevolg van lange levertijden voor nieuwe lieren besloot Jan Luijt om zelf lieren te gaan produceren. Dit werd een succes. Klanten uit vele markten en industrieën vonden hun weg naar Luyt voor lierinstallaties voor uiteenlopende toepassingen.

Het bedrijf maakte een flinke groei door wat leidde tot de oprichting van de Luyt Groep in 2003. De Luyt Groep levert een complete serie van maritieme producten en diensten en Machinefabriek Luyt B.V. is nog steeds een van de belangrijkste bedrijven in de groep.

In de beginjaren werden de eerste lieren gebouwd voor de visserijsector. Als gevolg van de grote vraag naar lieren wereldwijd begon Machinefabriek Luyt liersystemen te ontwerpen, ontwikkelen en produceren voor andere industrieën. Gedurende de decennia heeft Machinefabriek Luyt meer dan 770 lieren ontworpen voor klanten over de hele wereld.

Jan Luijt heeft het bedrijf geleid tot 1998. Luyt Groep B.V. is nog steeds een familiebedrijf dat nu wordt geleid door zijn kinderen: André en Jacoline Luijt.

En nog steeds uw nummer één specialist is voor liersystemen en overige maritieme producten en diensten.

Reacties zijn gesloten.