Inbedrijfstelling LUYT-lier op nieuwe Carrousel Rave Tugs van Multraship

LUYT heeft een kleinere, lichte en toch krachtige winch ontwikkeld die in zijn geheel kan ronddraaien om het stuurhuis van deze sleper. Deze nieuwe slepers, ontworpen door Novatug, rekenen af met het risico van kapseizen tijdens een sleepklus. Aan dit sleepbootontwerp is jarenlang onderzoek/ontwikkeling uitgevoerd en hiertoe is een ontwerpteam opgezet. LUYT maakt als lierspecialist deel uit van dit team.

Kijk voor meer informatie op www.novatug.nl

Geplaatst in Uncategorized | Reacties uitgeschakeld voor Inbedrijfstelling LUYT-lier op nieuwe Carrousel Rave Tugs van Multraship

De WR 12 en de WR 212 in Den Oever voor afbouw.

De nieuw te bouwen garnalenkotters WR 12 van Gerard Kranendonk en de WR 212 van Rein en Jelle van der Burg zijn na aankomst in de thuishaven van Den Oever op maandag 23 oktober jl. uit het water gehezen door twee enorme hijskranen.

Beide kotters zijn door LUYT zelf in eigen beheer ontworpen. Met precisie zijn beide schepen over de kade en de Dokweg gemanoeuvreerd naar het terrein van Machinefabriek LUYT. Daar zullen beide schepen komende maanden tegelijkertijd worden afgebouwd.

Als hoofdaannemer is LUYT verantwoordelijk voor de complete bouw van beide schepen: van ontwerp, cascobouw, afbouw tot en met oplevering. LUYT zal de schepen voorzien van een Caterpillar C12 hoofdmotor en generatorsets. Daarnaast zullen de schepen worden uitgerust met een vier trommel LUYT vislier en rvs jumper/loslieren.

In de afbouw van beide schepen werkt LUYT nauw samen met toeleveranciers van Wieringen en omliggende regio, zoals Tijsen voor electrawerk, Schrier voor timmerwerk, De Greef voor loodgieterswerk, CIV Den Oever voor diverse leveringen en Polar voor levering koeling en ijsmachine.

 

Geplaatst in Uncategorized | Reacties uitgeschakeld voor De WR 12 en de WR 212 in Den Oever voor afbouw.

LUYT levert twee nieuwe stern trawlers op. JAVRO en KJELL op weg naar thuishaven.

Machinefabriek Luyt BV feliciteert Johnny en Isabelle de Boer van rederij Marisa Fisheries NV, samen met partners Tel en Jaczon met de uitbreiding van de vloot en de ingebruikname van de twee nieuwe stern trawlers.

 

Geplaatst in Uncategorized | Reacties uitgeschakeld voor LUYT levert twee nieuwe stern trawlers op. JAVRO en KJELL op weg naar thuishaven.

LUYT heeft nieuwbouw van twee Wieringer garnalenkotters in opdracht gekregen.

Gerard Kranendonk (eigenaar WR-12) en Rein van der Burg (eigenaar WR-212), hebben afgelopen vrijdag Luyt Groep BV officieel opdracht gegeven voor de nieuwbouw van twee garnalenkotters van ca. 24 m lang en 6,40 m breed. De nieuw te bouwen schepen worden ingezet voor garnalenvisserij.

Opnieuw zal LUYT twee schepen van exact hetzelfde type, tegelijkertijd op een meer seriematige wijze bouwen. LUYT heeft dit keer ook het ontwerp van beide schepen in eigen beheer ontwikkeld en zal dit ontwerp verder uitwerken in samenwerking met Gaastmeer Design.

Beide schepen worden uitgerust met een CATERPILLAR C12 hoofdmotor. Oplevering staat gepland voor februari 2018.

Met deze nieuwbouworder van Wieringer bodem heeft LUYT een mooie opdracht voor de boeg, die ook een economische impuls voor Den Oever en omgeving biedt. LUYT werkt in deze opdracht zoveel mogelijk samen met toeleveranciers uit Den Oever en de omliggende regio.

In 2002 is de huidige WR-12 van de firma Kranendonk ook door LUYT gebouwd. Dit schip is inmiddels doorverkocht aan fam. L. Bolt uit Zoutkamp (ZK-14). De huidige WR-212 is doorverkocht aan Foppen uit Harderwijk.

Geplaatst in Uncategorized | Reacties uitgeschakeld voor LUYT heeft nieuwbouw van twee Wieringer garnalenkotters in opdracht gekregen.

Collega (tekenaar/constructeur) gezocht


vacature-tekenaar-constructeur

Klik op de afbeelding om een pdf-bestand te downloaden

Geplaatst in Uncategorized | Reacties uitgeschakeld voor Collega (tekenaar/constructeur) gezocht

MARISA FISHERIES bestelt twee stern trawlers bij LUYT, met de optie tot nog twee schepen.

Rederij Marisa Fisheries NV van eigenaar Johnny de Boer heeft samen met partners Tel en Jaczon, afgelopen week aan Luyt Groep BV opdracht gegeven voor de bouw van twee stern trawlers van ca. 25,50 m lang en 7,50 m breed, met de optie tot de bouw van nog eens twee schepen. De opdracht is onderdeel van de vlootuitbreidingsplannen van Marisa Fisheries NV. De eerste twee schepen zullen over een jaar worden opgeleverd. De nieuwe schepen van Marisa Fisheries worden ingezet voor sterntrawlvisserij in Suriname en zijn geschikt, om onder tropische omstandigheden, te vissen op grotere diepten.

Het is voor LUYT uniek om twee en mogelijk vier schepen van het hetzelfde type te bouwen op een meer seriematige wijze. Marisa Fisheries NV en Luyt Groep zijn geen onbekenden voor elkaar. Afgelopen jaar zijn de door Marisa Fisheries aangekochte schepen, de Minerva en de Milton, door Luyt in Den Oever verbouwd en gereed gemaakt voor visserij is Suriname.

Met deze nieuwbouworder heeft LUYT een mooie opdracht voor de boeg, die een economische impuls voor Den Oever en omgeving biedt. LUYT werkt in deze opdracht zoveel mogelijk samen met toeleveranciers uit Den Oever en de omliggende regio.

Marisa Fisheries Stern Trawler

Geplaatst in Uncategorized | Reacties uitgeschakeld voor MARISA FISHERIES bestelt twee stern trawlers bij LUYT, met de optie tot nog twee schepen.

LUYT Groep feliciteert de familie Van Eekelen met hun nieuwe garnalenkotter ‘Bona-Fide’ WR-289

Geleverd door LUYT: 6-trommelige vislier, 4 losse RVS jumperlieren, schroefas met schroefaskoker voorzien van olie-afdichting, roer met roerkoning en hennegatskoker, complete voormast met gieken, lummels en slippatent, 6 RVS visblokken, 2 RVS diaboloblokken.

WR-289 Bona Fide

Geplaatst in Uncategorized | Reacties uitgeschakeld voor LUYT Groep feliciteert de familie Van Eekelen met hun nieuwe garnalenkotter ‘Bona-Fide’ WR-289

Dokbedrijf LUYT werkt aan de realisatie van een gloednieuw scheepsdok

Dit project behoort tot het programma Waddenpoort Den Oever, dat als hoofddoelstelling heeft: het op een duurzame manier ontwikkelen van de economie en recreatie in – en rondom Den Oever. De verplaatsing en nieuwbouw van ons scheepsdok wordt mede mogelijk gemaakt dankzij het Europees Visserijfonds. Het betreft het project ‘Duurzame Ontwikkeling visserijhaven Den Oever’ – onderdeel van Duurzame ontwikkeling van visserijgebieden 2013.

Nieuwbouw schepenliftEuropees visserijfonds

Geplaatst in Uncategorized | Reacties uitgeschakeld voor Dokbedrijf LUYT werkt aan de realisatie van een gloednieuw scheepsdok

LUYT in ‘dreamteam’ voor ontwerp innovatieve sleepboot.

Sleepvaart- en bergingsbedrijf Multraship heeft twee Carrousel Rave Tugs (CRTs) besteld bij Damen Shipyards. Het ontwerp is een innovatie van Novatug BV, een 100% Multraship dochter. Deze nieuwe slepers rekenen af met het risico van kapseizen tijdens een sleepklus en dat is een primeur. Multraship bestelde ook een ASD-sleper. De contracten werden op 4 november op de Europort beurs in Rotterdam getekend. Ook Luyt Groep was hiervoor uitgenodigd.

Aan dit nieuwe sleepbootontwerp is jarenlang onderzoek/ontwikkeling uitgevoerd en hiertoe is een ontwerpteam opgezet. Ook LUYT maakt als lierspecialist deel uit van dit door Novatug zelf benoemde ‘dreamteam’.  LUYT heeft een kleinere, lichte en toch krachtige winch ontwikkeld die in zijn geheel kan ronddraaien om het stuurhuis van de Carrousel-sleper.  De overige partners in het dreamteam zijn: Voith (Propulsion systems), Robert Allan (Naval Architects and Marine Engineers), en ABC Dieselmotoren. Het RAVE-ontwerp is bekroond met de Dutch Maritime Innovation Award.

Neem een kijkje op  www.novatug.nl De twee nieuwe Carrousel Rave Tugs zullen in het begin van 2017 worden opgeleverd.

Multratug rave tug Carrousel rave tug

Geplaatst in Uncategorized | Reacties uitgeschakeld voor LUYT in ‘dreamteam’ voor ontwerp innovatieve sleepboot.

Winch service & reparatie aan Ridderinkhof en Brusselle winches

Luyt Winches, ook voor service, onderhoud & reparatie aan andere merken winches, waaronder Ridderinkhof, Brusselle, Bodewes etc.

Vraag vrijblijvende offerte aan!

Geplaatst in Uncategorized | Reacties uitgeschakeld voor Winch service & reparatie aan Ridderinkhof en Brusselle winches