Luyt start afbouw van nieuwe boomkorkotter in Den Oever

Het casco van de nieuwe Ierse boomkorkotter met registratienummer WD-3 is voltooid en afgelopen maandag 11 maart te water gelaten bij IBIS in Burgum.

Het schip wordt aanstaande zaterdag in Den Oever verwacht. Het 26,05 meter lange schip met een diepte van 3,10 m, zal door het Prinses Margriet-kanaal naar Den Oever worden gesleept, waar Luyt BV zal beginnen met de afbouw en de volledige installatie en inrichting van machines.

De nieuwe boomkorkotter wordt gebouwd voor O.F. Fishing uit het Ierse Kilmore Quay. Het schip is de eerste nieuwbouw voor O.F. Fishing en krijgt de naam ‘Tilly’ vernoemd naar de moeder van de gebroeders O’Flaherty, de eigenaren van het schip.

Het nieuw te bouwen schip zal komende maandag of dinsdag, afhankelijk van het weer, uit het water gehesen worden in de haven van Den Oever door twee enorme hijskranen van KTF uit Harlingen. Tegelijkertijd zal de Crabber E-1 haar plek naast de machinefabriek van LUYT verlaten en in het water gehesen worden voor proefvaart en overdracht.

De WD-3 kotter is door LUYT zelf in eigen beheer ontworpen. Als hoofdaannemer is LUYT verantwoordelijk voor de complete bouw van het schip: van ontwerp, cascobouw, afbouw tot en met oplevering.

LUYT zal het schip voorzien van een Mitsubishi hoofdmotor en generatorsets. Daarnaast zullen de schepen worden uitgerust met een zes trommel LUYT vislier. In de afbouw van werkt LUYT nauw samen met toeleveranciers van Wieringen en omliggende regio.

O.F. Fishing is een grote rederij en een goede en tevreden klant in Den Oever. Al jaren verzorgt Luyt het onderhoud aan de vloot van O.F. Fishing. Twee jaar geleden kwam de WD-63 ‘Lian Jan’ voor onderhoud en een nieuwe lier en kwam de WD-14 ‘Willy’ voor een nieuw stuurhuis, lier en nieuwe hoofdmotor. De WD-38 ‘Saltees Quest’ krijgt dit jaar een nieuwe 6-trommels vislier aan boord en ook de DA-37 ‘Emer Jane’ komt voor de kant in Den Oever voor het inbouwen van een nieuwe 6-trommels LUYT vislier en divers onderhoud.

In de afbouw van werkt LUYT nauw samen met toeleveranciers van Wieringen en omliggende regio.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Reacties zijn gesloten.