Officieel dealer Caterpillar

Al meer dan dertig jaar is LUYT officieel dealer van de Amerikaanse motorenfabrikant Caterpillar (Authorized Marine Dealer). De fabrikant kent verlenging van het dealerschap pas toe als aan alle strenge voorwaarden is voldaan. Medewerkers van LUYT moeten jaarlijks geschoold en getraind worden.

Levering en onderhoud van alle merken scheepsmotoren

Als Authorized Marine Dealer kan LUYT snel beschikken over alle onderdelen voor elke type motor. Veel is op voorraad. Ieder schip kan door LUYT voorzien worden van een Caterpillar motoren en generatorsets, maar ook alle andere merken scheepsmotoren en generatorsets worden door LUYT geleverd. Naast levering van motoren en generatorsets, behoren onderhoud, reparaties, revisies van motoren en hermotoriseringen tevens tot de diensten van LUYT. Vanzelfsprekend kunnen ook andere merken door LUYT worden geserviced.

Laser uitlijnen en rapportages voor klasse bureaus

LUYT heeft de ervaring, de kennis en de kunde om het juiste motortype te adviseren, te plaatsen en te onderhouden. Voor het uitlijnen van motoren beschikt LUYT over geavanceerde apparatuur. Met behulp van een laser kunnen monteurs aan boord elke type motor, keerkoppeling, pomp of schroefas uitlijnen. Inclusief het verzorgen van vereiste rapportages voor klasse bureaus.

LUYT Den Oever & Harlingen

Naast de hoofdvestiging in Den Oever, beschikt LUYT in Harlingen over een tweede vestiging, gericht op dieselmotoren. De bedrijfshal staat pal aan het water, aan de havenmond. Ook vanuit deze vestiging biedt LUYT een allround service voor voortstuwingsinstallaties, dieselmotoren, en generatorsets van Caterpillar.

De dieselmotoren-afdeling heeft een enorme ervaring opgebouwd in het onderhoud van scheepsmotoren. In Harlingen kunnen grote schepen geserviced worden, de haven is dieper dan in Den Oever en biedt plaats voor schepen met een diepgang tot 8,50 meter. Behalve voor motorenonderhoud kunnen schepen in Harlingen ook terecht voor overige onderhoudswerkzaamheden.

Dealerschap/servicesteunpunt

Caterpillar motoren en generatorsets

CC Jensen filtersystemen

Desmi pompen

De motorenservice vanuit Den Oever en Harlingen op een rij:

Verkoop, service, en reparatie van motoren en generatorsets Caterpillar

Verkoop en onderhoud aan alle overige merken dieselmotoren

Inbouw dieselmotoren en generatorsets

Hermotoriseringen van schepen

Jensen filters en elementen

Uitlijnen van motoren

projecten

bekijk ook

Scheepsdokkingen
Snelle droogzettingen van alle typen beroepsvaartuigen in hypermoderne schepenlift.
scheepsdokkingen
Lieren
Gerenommeerde lierspecialist in sterke en geruisloze lieren van eigen fabricaat.
Lieren
Nieuwbouw
Toonaangevende scheepsbouwer voor duurzame schepen met maximaal comfort en efficiëncy.
BM100