De WR 12 en de WR 212 in Den Oever voor afbouw.

De nieuw te bouwen garnalenkotters WR 12 van Gerard Kranendonk en de WR 212 van Rein en Jelle van der Burg zijn na aankomst in de thuishaven van Den Oever op maandag 23 oktober jl. uit het water gehezen door twee enorme hijskranen.

Beide kotters zijn door LUYT zelf in eigen beheer ontworpen. Met precisie zijn beide schepen over de kade en de Dokweg gemanoeuvreerd naar het terrein van Machinefabriek LUYT. Daar zullen beide schepen komende maanden tegelijkertijd worden afgebouwd.

Als hoofdaannemer is LUYT verantwoordelijk voor de complete bouw van beide schepen: van ontwerp, cascobouw, afbouw tot en met oplevering. LUYT zal de schepen voorzien van een Caterpillar C12 hoofdmotor en generatorsets. Daarnaast zullen de schepen worden uitgerust met een vier trommel LUYT vislier en rvs jumper/loslieren.

In de afbouw van beide schepen werkt LUYT nauw samen met toeleveranciers van Wieringen en omliggende regio, zoals Tijsen voor electrawerk, Schrier voor timmerwerk, De Greef voor loodgieterswerk, CIV Den Oever voor diverse leveringen en Polar voor levering koeling en ijsmachine.

 

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Reacties zijn gesloten.