Award voor innovatieve sleepboot

Tijdens het Maritime Awards Gala op 12 november jl. heeft Multraship de prestigieuze KVNR (Koninklijke Vereniging van Nederlandse Reders) Maritime Shipping Award gewonnen met ontwikkelaar Novatug voor de ontwikkeling van een innovatieve carrouselsleepboot.
Deze nieuwe slepers rekenen af met het risico van kapseizen tijdens een sleepklus. Aan dit sleepbootontwerp is jarenlang onderzoek en ontwikkeling uitgevoerd en hiertoe is een ontwerpteam opgezet. Machinefabriek LUYT maakt als lierspecialist deel uit van dit ontwerpteam.

LUYT lier
Het grote verschil tussen een carrouselsleepboot en traditionele sleepboten is dat de sleepkabel niet aan lieren aan de achterzijde is bevestigd, maar aan een kleinere, lichte en toch krachtige door LUYT ontwikkelde lier, welke bevestigd is op een ring rond het stuurhuis, aan een carrousel. Vandaar ook de naam: carrouselsleper (Carrousel Rave Tug).
De kans op kapseizen bij het slepen is praktisch nihil. Grote zeeschepen kunnen ermee worden gesleept op een hogere snelheid. En in het kader van de duurzaamheid: het brandstofgebruik is 25 procent lager en alleen al door de toepassing van Eco2Fuel-diesel wordt bijna 45 procent minder CO2 uitgestoten, waardoor deze innovatie ook veel milieuwinst oplevert.


Het CARROUSEL RAVE TUG team met award

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Reacties zijn gesloten.